Glamour styl bydlení

Bydlete jako hollywoodská hvězda a zařiďte svůj domov v glamour stylu. Obklopte se luxusními materiály, oslnivým leskem křišťálových lustrů a blyštivými dekoracemi. Glamour je vhodný pro všechny, kteří mají rádi luxus, a zároveň chtějí bydlet netradičně. Zařiďte si v tomto stylu svůj interiér i Vy, poradíme Vám, jak na to. Skvěle Vám s tím pomohu i rolety Fexi

clanek_001

Jen málokterý styl bydlení je tak noblesní jako právě ten glamour. V překladu pojem glamour znamená okázalost, půvab nebo přitažlivost. Ne nadarmo tento styl na první pohled připomíná bydlení filmových hvězd a navozuje atmosféru dokonalosti a bohatství. Může mít mnoho podob – od jemné, světlé, sofistikované a velmi elegantní až po tu trochu drsnější, tmavší, a dokonce rockovější. Jak tedy glamour interiér zařídit a co všechno k tomuto stylu neodmyslitelně patří?

clanek_002

Glamour styl v interiéru

Glamour je méně tradiční styl bydlení, který vzbuzuje spoustu emocí a rozhodně není vhodný pro každého. Dokáže Vašemu domovu dodat šmrnc, vyvolat ve Vás pocit blahobytu, ale také velmi snadno sklouzne ke kýči. Glamour styl působí skutečně luxusním dojmem a například v roubence by byl poněkud nemístný. 

Při zařizování glamour interiéru hledejte inspiraci například v historii, v baroku a rokoku. Používejte výhradně luxusní materiály, jako je například samet, mramor, drahé kovy a broušené sklo. Ty by pak ideálně měly být doplněny lesklými zrcadly a lakovaným nábytkem. Aby poměrně výrazné interiérové prvky dobře vynikly, a interiér tak nepůsobil přeplácaným dojmem, vsaďte na jednoduchý podklad. Jednobarevné zdi v neutrálních tónech, minimum vzorů, a především pak dostatek prostoru glamour stylu skutečně svědčí. 

Barvy a vzory v glamour interiéru

Glamour styl je jedním z mála, kam se hodí i tmavé barvy. V přiměřené míře dokonce můžete černou nebo tmavě modrou barvou namalovat i celou zeď. Raději ale jako podkladovou barvu volte bílou, krémovou nebo šedou a tmavé odstíny použijte pouze na menší plochy. Pokud vsadíte na jednoduchý základ, doplňte ho výraznými akcenty. Využít k tomu můžete širokou barevnou škálu od starorůžové až po tmavě zelenou. Opomenout nesmíme ani třpytivý prvek. Je pouze na Vás, zda upřednostníte zlatou, stříbrnou nebo měděnou. Leskl do glamour interiéru ale neodmyslitelně patří. 

Co se vzorů v glam stylu týče, držte se spíše jednodušších kombinací. Vhodnou volbou jsou geometrické tvary i potisky inspirované přírodou, jako jsou například listy. Vždy ale kombinujte pouze dvě barvy – jednu neutrální a jeden akcent. 

clanek_003

Jak si zařídit glamour interiér?

Pokud si i Vy plánujete zařídit interiér svého domova v glamour stylu, máme pro Vás několik rad a tipů, jak toho můžete snadno a jednoduše docílit:

Podlahy

Na podlahy se v glamour interiéru používá mramor, případně jeho imitace a tmavé podlahové krytiny z exotických dřevin. Ti odvážnější mohou použít hladké podlahy s třpytkami.

clanek_004

Nábytek

Pokud Vám to prostor dovolí, použijte ideálně těžký masivní nábytek. V případě menšího interiéru dejte přednost na pohled lehčímu a méně objemnému nábytku. Tvarem může nábytek odkazovat na období baroka a rokoka. Nemusíte však takovým nábytkem přeplnit celý prostor. Stačí zvolit dva nebo tři takové kousky. 

V kontrastu s tímto nábytkem lze použít i modernější tvary, jež společně vytvoří velmi působivou kombinaci. V glamour interiérech by měl mít své čestné místo také čalouněný nábytek. Výjimkou nebývá ani kovový nábytek nebo například originální nábytek se zrcadlovou úpravou. 

Barvy

Pro glamour design jsou typické černá a bílá barva, různé odstíny fialové, sytější červená, lahvově zelená či tmavě modrá. Možné je ale použít i odstíny hnědé nebo béžové. Důležité je nezapomínat na všechny barvy kovů (nejčastěji pak zlatou a stříbrnou). Lesk a třpyt je pro glamour styl v interiéru skutečně velmi žádoucí. Všechno by se totiž mělo krásně třpytit a blyštit. Nebraňte se ale ani lehce extravagantním ornamentálním tapetám s motivem květů nebo geometrickými tvary.

Textilie

Textilie dokáží ovlivnit atmosféru každého interiéru možná víc, než si vůbec dokážete představit. V glamour interiéru převládají hebké a na dotek příjemné materiály. Samet, damašek, satén, měkké kožešiny nebo koberce s vysokým vlasem jsou naprostý základ. Látky je povoleno mezi sebou různě kombinovat. K bavlněnému polštářku proto klidně přidejte ještě sametový polštářek nebo hedvábný polštářek a hřejivou kožešinu poté zkombinujte s chladným damaškem. Do oken pověste lehounké tylové záclony i bohatě nařasené závěsy z látky hrubšího vzhledu. Závěsy nebo záclony nezkracujte, ale naopak je nechte, ať sahají až na zem. Skvěle tím místnost tak opticky zvýšíte.

clanek_005

Blyštivé doplňky

Glamour styl je známý zejména pro své třpytivé a všemožně lesklé doplňky. Ty kombinujte s matnými povrchy, díky čemuž ještě víc zdůrazníte jejich oslnivý lesk. Všechny tyto blyštivé a metalické doplňky v glamour interiéru je třeba správně nasvítit, aby jejich krása vynikla co možná nejvíc.

Osvětlení

Pompézní křišťálové lustry a menší ozdobné lampy nesmí ve správném glamour domově rozhodně chybět. Kromě umělého osvětlení je ovšem v glamour interiéru důležité myslet i na denní světlo. Právě to totiž dokáže dotáhnout celý interiér k dokonalosti. Temný a ponurý prostor může skutečným glamour dojmem působit jen stěží. S vytvořením ideálních světelných podmínek do Vašeho glamour interiéru Vám mohou pomoci rolety Fexi

clanek_006

Rolety Fexi do glamour interiéru

Rolety Den a noc Fexi jsou velmi žádaným řešením, který dokáže povýšit každé prostředí zase o kus dál v jeho kráse i funkčnosti. Velmi jednoduchým způsobem plynule reguluje stínění přes den a v noci Vám zajistí pocit soukromí

Konkrétně roleta Den a noc funguje na principu střídání průhledných a neprůhledných vodorovných pruhů. Látka je na roletách pokaždé dvojitá, takže můžete rolety kdykoliv a skutečně snadno zatáhnout tak, aby fungovaly stejně jako klasické látkové rolety. Můžete ale i jakkoliv využít střídání průhledného a neprůhledného pruhu nebo si roletu namotat celou do kazety, a mít tak okno zcela nezastíněné. Kromě funkce stínící plní navíc rolety také funkci designovou. Rolety Vám totiž nabízíme v širokém spektru látek a barev, ze kterých si jistě vyberou i ti nejnáročnější. Rolety můžete zakoupit v otevřené, POLO i MAXI kazetě, v šířce 30 až 240 cm a délce 150, 220 a 240 cm. 

Jak rolety Fexi fungují?

Čím tmavší tkanina je, tím větší zastínění vytváří. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete dosáhnout tmavším odstínem látky rolety a vyšší gramáží látky. Největší míry zastínění docílíte pomocí Blackout rolet. Takové rolety jsou žádané zejména do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty, kde v noci vytváří naprosto ideální podmínky pro klidný a ničím nerušený spánek.

clanek_007

Proč si pořídit rolety Fexi? 

Pokud stále váháte, zda si máte rolety Fexi do svého nového glamour domova také pořídit, připravili jsme si pro Vás seznam benefitů, které činí z rolet Fexi jedničku na trhu

  • Rolety Fexi jsou již složené.
  • Díky množství barev a látek rolety Fexi designově vyladí každou místnost.
  • Máme největší nabídku látek neustále skladem – přes 130 druhů.
  • Pomocí rolet Fexi si můžete v interiéru nastavit ideální intenzitu světla pro každý okamžik, což roletu dělá i dokonale funkční.
  • Montáž rolet zvládne každý za pár minut, ti zkušenější i pod minutu.
  • Každá roleta se pro Vás vyrábí maximálně na míru.
  • Můžete si domů nechat zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vybrat si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova.
  • Telefonická podpora je pro Vás připravena pondělí až pátek 8:00 - 16:00.
  • Nabízíme množstevní slevy a slevy pro partnery.
  • Rolety Fexi jsou Kids friendly, splňují normy Evropské unie.