FEXI je partnerem projektu 450ml NADĚJE

Dobrých věcí je na světě stále dost. Projekt 450ml NADĚJE patří mezi ně. Jeho cílem je získávání bezplatných prvodárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic po celé České republice. Jeho počátek hledejme v nemocnici Břeclav, kde se od roku 2014 samozřejmě koná dodnes jednou ročně.

450ml-nadeje

Transfuzní stanice v celé republice pociťují nedostatek, a dokonce úbytek nových bezplatných dárců krve. A tak se do věci vložil nadačního fond NADĚJE a začíná projekt představovat i v jiných městech po celé České republice.

Hodně úspěšný byl rok 2018 ve kterém proběhlo několik akcí v různých městech. Nejvíce nových dárců krve se našlo v Kyjově. Tam se našlo 87 lidí, kteří byli ochotni poprvé v životě darovat svou krev bez nároku na nějakou odměnu. Přitom zde normálně průměrně čekají na asi 10 nových dárců celý měsíc.

Aby byly tyto akce úspěšné zapojují se postupně do projektu i sponzoři a regionální partneři akcí, kteří prvodárcům věnují různé motivační dárky a odměny.

Jsme hrdí na to, že letošním partnerem a sponzorem akce 450ml NADĚJE můžeme být právě my, dodavatelé rolet den a noc, společnost Westlogic s.r.o. Akce se koná v týdnu od 7. 10. 2019 do 13. 10. 2019.

Darovat krev můžete v úterý 8.10. od 6:30 do 11:00 v Hematologicko-transfuzním oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

Projekt a všechny prvodárce jsme se rozhodli sponzorovat třemi způsoby:

  1. přímým finančním darem nadaci NADĚJE, určeným na podporu projektu 450ml NADĚJE
  2. dále odevzdáme 10 Kč z každé prodané rolety v týdnu konání akce přímo transfuznímu oddělení Opavské nemocnice
  3. každý od nás obdrží 10% slevu na všechny rolety den a noc červené barvy, čili barvy krve, o kterou při akci jde

Nezapomeňte si tedy dát do kalendáře připomínku, ať celou akci nepropásnete. Slova „daruj krev, daruješ život“ by neměla zůstat jen dokola opakovanou frází.

Letošní rok navíc celá akce bude povýšena o další možnost – o nábor členů do Českého národního registru dárců dřeně.