Co lze udělat pro to, aby Vám rolety Fexi správně fungovaly co možná nejdéle?

Máte doma námi nabízené rolety Fexi a najednou Vám z ničeho nic přestala roleta držet na svém místě? Ničeho se nebojte. Nejedná se o žádný velký problém. Spíše naopak. Tento nedostatek, který se u rolet může objevit spíše výjimečně, lze snadno a rychle vyřešit. Jak? To si můžete přečíst v následujícím článku.

Jsme velice rádi, že jste si k ideální regulaci světla ve svém domě zvolili právě námi nabízené rolety Den a noc Fexi. Naopak je nám líto, pokud máte s našimi roletami jakékoliv potíže. Pokud Vás tedy trápí padající roleta, pokuste se najít řešení v námi níže uvedených bodech nebo se na nás neváhejte kdykoliv obrátit. Zároveň tento článek berte také jako tip na to, jak lze problémům s roletami snadno předcházet, a zajistit si tak jejich maximální funkčnost na co nejdelší čas.

Ještě předtím, než se pustíme do hledání příčiny a řešení problému padající rolety, je dobré si připomenout, co to rolety Den a noc od Fexi vlastně jsou. 

clanek_001

Rolety Den a noc od Fexi

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou variantu zastínění, která do jakéhokoliv interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá značně zatemnit. 

Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého prostoru. Jedná se zkrátka o minimalistický, bezpečný a jednoduchý způsob regulace světla za velmi příznivé ceny.

Látka na roletách Den a noc, která je zodpovědná za průchod světla do interiéru, je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. Prvním pruhem je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nijak nebrání. Druhý pruh pak tvoří neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky.

Co se týče konkrétní průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem do jisté míry propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si koupíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout.

clanek_002

Proč roleta nedrží na svém místě?

Nyní se tedy již pojďme společně podívat na to, proč roleta Fexi nedrží na svém místě, a jak lze snadno a rychle tento problém vyřešit.

Příčiny pádu rolet Fexi

Jaké jsou tedy hlavní příčiny toho, že roleta Fexi nedrží na svém místě?

Jedním z důvodů pádu rolety může být její špatná instalace. Pokud jste na začátku roletu nenainstalovali správně, může následně dojít k jejímu pádu. Během instalace rolet se proto vždy snažte postupovat přesně podle našeho manuálu, díky čemuž následnému problému s padající roletou snadno předejdete. Pokud si při instalaci nebudete s čímkoliv vědět rady, raději se obraťte na náš profesionálně vyškolený personál, který Vám ochotně poradí. Jen správně nainstalovaná roleta může totiž plnit svoji funkci na maximum.

Další příčinou padající rolety může být nevhodná manipulace. Pokud tedy bude s roletou nesprávně zacházeno, může rovněž docházet k jejímu pádu a nefunkčnosti. Vždy se proto snažte s roletami manipulovat skutečně velmi opatrně. Nikdy za ně netahejte, neškubejte a nevyvíjejte na ně žádný tlak. Obzvlášť šetrně byste pak měli zacházet s ovládacím řetízkem. Rolety Fexi byste zároveň měli chránit i před menšími dětmi a domácími mazlíčky. Kromě poničení rolet by totiž mohlo být ohroženo především jejich bezpečí.

Opomenout však rozhodně nesmíme ani možnost, že roleta začala padat vlivem opotřebení materiálu (opotřebení ovládacího řetízku, napinací kladky, …). Tato situace ovšem nastává opravdu spíše výjimečně, neboť rolety Fexi jsou vyrobeny ze skutečně kvalitních a odolných materiálů. K opotřebení tedy může mimořádně docházet až po opravdu dlouhé době. To je také důvod, proč se nebojíme na své rolety dávat 4 letou záruku

Jak opravit padající rolety?

Ať už je příčinou padajících rolet postupné opotřebení či špatné zacházení, klíčem k opět funkčním roletám je výměna vadného dílu. Nejčastěji se stává, že dojde k poškození horního plastového háčku. Tento problém jde lehce napravit. Nemusíte mít strach, že by kvůli tomu byla Vaše roleta dlouho mimo provoz. Háček je možné jednoduše vyměnit za nový. Výhodné je si již při nákupu rolety dokoupit rovnou i háčky navíc. Budou se Vám určitě hodit, protože čím více jich k roletě připevníte, tím lépe bude roleta držet. 

Pádem rolety může dojít i k poškození dalších komponentů. Fexi rolety jsou připravovány sice již složené, ale roletu je možné jednoduše rozložit a díly vyměnit bez toho, abyste museli volat drahého opraváře, což se stává například u poškozených žaluzií. 

Na našich webových stránkách si komponenty, které mohou být příčinou padajících rolet, můžete snadno dokoupit. Ať už tedy sháníte kupříkladu ovládací řetízek či napinací kladku, vše si můžete bez problému doobjednat.

clanek_003

I přestože se maximálně snažíme o to, aby námi nabízené rolety a všechny jejich komponenty byly co nejkvalitnější, může se stát, že jakákoliv součástka rolet může být vadná. V tom případě máte samozřejmě plné právo danou roletu či součástku reklamovat. V tu chvíli se budeme snažit vše vyřešit co nejrychleji, udělat to nejlepší pro Vaši spokojenost a zajistit, abyste se k nám rádi vraceli i v budoucnu. Rozhodně se ale nemusíte bát, že by k reklamacím u rolet Fexi docházelo pravidelně. Naopak. Naše rolety jsou zákazníky léta prověřené a jejich spolehlivost je opravdu nadprůměrná.  

Využít navíc můžete také naši infolinku, kde jsme pro Vás k dispozici každý všední den od 8 do 16 hodin. Případně nám také pomocí e-mailu můžete zaslat fotografie či videa, na kterých bude padající roleta dobře viditelná. V následném telefonátu můžete na tento e-mail odkázat, a zjednodušit tak práci našich operátorů, kteří Vám budou moci lépe vyhodnotit situaci a poradit Vám.