Blackout rolety Den a noc mohou být přesně to, co potřebujete k dokonalému spánku

Spánek ovlivňuje kvalitu našeho života možná víc, než si myslíte. Jak tedy dosáhnout skutečně dokonalého spánku a jak Vám v tom mohou pomoci námi nabízené rolety Den a noc Fexi

Aby mohl být Váš spánek klidný a ničím nerušený, je třeba v místnosti, kde spíte, vytvořit ideální relaxační podmínky. Jednou z nich je bezesporu i značná míra zatemnění místnosti. A právě pro to jsou zde Blackout rolety Fexi

clanek_001

Kvalitní spánek je základ spokojeného života

Věděli jste, že téměř polovinu svého života trávíme spánkem? Říká se, že dospělý člověk potřebuje ideálně 7 hodin spánku denně, aby zůstal zdravý. Proč? Spánek nám totiž umožňuje psychofyzickou regeneraci, kdy například zlepšuje kvalitu zapamatovaných informací, zvyšuje naši koncentraci a kreativitu. Kromě toho spánek reguluje neuronální, energetickou a hormonální rovnováhu. Je proto nutné si uvědomit, že nedostatek spánku může mít krátkodobý i dlouhodobý negativní dopad na naše celkové fyzické i psychické zdraví

Důsledky nekvalitního spánku

Nedostatek kvalitního spánku způsobuje mnoho zdravotních a psychických potíží, jako jsou například cukrovka, obezita, oslabený imunitní systém, deprese či úzkosti.

A právě deprese a úzkosti bývají jedním z nejčastějších důsledků krátkého a nekvalitního spánku. Lidé, kteří se potýkají s depresí, spí většinou méně než 6 hodin. Je také třeba poznamenat, že nedostatek spánku způsobuje změny ve fungování neurotransmiterů v mozku, což také vede k duševním poruchám. Dále má člověk kvůli nedostatku spánku delší reakční dobu a je velmi pomalý. Toto chování je velmi nebezpečné, protože může vést k nehodě nebo jakékoliv jiné nešťastné události. Nevyspalý člověk vyzařuje velmi negativní emoce a výsledkem je, že i zdánlivá maličkost ho může vyvést z rovnováhy.

clanek_002

Přínosy kvalitního spánku

Naopak skutečně kvalitní spánek:

  • posiluje imunitní systém, který chrání naše tělo před nemocemi,
  • výrazně zvyšuje schopnost koncentrace,
  • slouží jako prevence duševních onemocnění.

10 kroků ke kvalitnímu spánku

Skutečně efektivní spánek nám umožní správně regenerovat tělo a mysl v co nejkratším čase. Kvalita spánku je podstatně důležitější než samotná délka spánku. Nejdůležitějším okamžikem je tedy doba, kdy tělo zůstane v takzvané REM fázi. Zde se odehrávají v největší míře důležité regenerační a relaxační procesy. Abychom však stimulovali mozek ke vstupu do fází hlubokého spánku, je ideálně potřeba dodržovat spánkovou hygienu, tedy:

  1. vždy ulehejte a probouzejte se ve stejnou dobu,
  2. pokud neusnete během 15 až 20 minut, vstaňte a věnujete se něčemu, co Vás unaví a zklidní,
  3. nejezte večer příliš jídla, ale také nechoďte do postele příliš hladoví,
  4. pokud se Vám večer nedaří usnout, vynechejte odpolední odpočinek,
  5. před tím, než jdete spát, danou místnost dobře vyvětrejte,
  6. od pozdního odpoledne se vyhýbejte kávě, nikotinu a alkoholu,
  7. před spaním si dopřejte relaxační koupel,
  8. před spaním se nevěnujte fyzické aktivitě ani neřešte náročné úkoly,
  9. před spaním se nevěnujte elektronice (mobilu, televizi, počítači) a zhasněte všechna světla, 
  10. upřednostňujte výhradně kvalitní matrace a povlečení.

 

clanek_003

Kvalitu spánku značně ovlivňuje také světlo

Jak se blíží večer a ubývá světla v našem prostředí, hladina hormonu melatonin začíná pomalu stoupat, a naopak klesá naše tělesná teplota – tyto dva jevy nám pomáhají být večer méně ostražití a připravují naše tělo na blížící se spánek. S pomocí ranního světla jsou hladiny melatoninu naopak nižší, tělesná teplota začíná stoupat a dochází k dalším chemickým posunům, jako je zvýšení aktivačního hormonu kortizolu, který nám pomáhá cítit se bdělí a dokonale připraveni na celý den.

Vycházející a zapadající slunce ovšem není jediným světlem, které naše tělo vnímá. Náš spánek může negativně ovlivnit také umělé světlo.

Jak v ložnici dosáhnout ideálních podmínek pro klidný spánek?

Jak si tedy nenechat náš spánek narušit jakýmkoliv světlem?

  1. Zhasněte před spaním všechna světla
    Používejte teplé žárovky s nízkým příkonem v lampách v ložnici a vypínejte stropní osvětlení pokaždé, když se chystáte do postele.

  2. Odstraňte elektroniku
    Vědci již před mnoha lety přišli s faktem, že světlo z jakékoliv elektroniky značně narušuje náš spánek. Zejména se pak jedná o modré světlo vyzařující z počítačů, mobilních telefonů a energeticky úsporných žárovek. Snažte se před spaním proto tomuto záření maximálně vyhnout.

  3. Vsaďte na rolety
    Kvalitu našeho spánku může rovněž ovlivnit pouliční osvětlení a ráno nás může nepříjemně probouzet ostrý sluneční svit. Tomu však lze jednoduše předejít pořízením praktických rolet Den a noc, které Váš dům před vnějším světlem dokonale ochrání.

clanek_004

Blackout rolety Den a noc jako pomocník pro lepší spánek

Pokud tedy i Vy chcete ve své ložnici vytvořit ideální podmínky pro kvalitní spánek, není nic jednoduššího než si pořídit snadno ovladatelné a cenově přijatelné Blackout rolety Den a noc od Fexi

Rolety Den a noc Fexi z řady Blackout představují perfektní variantu zastínění jakéhokoliv interiéru, do kterého propustí pouze požadované množství denního světla, příjemně v něm budou regulovat ostrý sluneční svit a zároveň ho během chvilky dokáží dokonale zatemnit. 

Blackout rolety od Fexi

Pokud jste se tedy i Vy rozhodli, že do interiéru svého domu hledáte právě Blackout rolety, které místnost maximálně zatemní, pojďme si nyní přiblížit, co přesně tyto rolety představují. 

Blackout rolety se vyznačují velmi vysokou mírou zatemnění. Vnitřní vrstvu tvoří tmavá vlákna, díky čemuž dochází k maximálnímu možnému zatemnění místnosti. Právě proto jsou blackout rolety vhodné obzvláště do pokojů, ve kterých spíme – tedy do ložnic, pokojů pro hosty nebo dětských pokojů.

Zatemní Blackout rolety místnost na 100 %? 

Je nutné si uvědomit, že i sebelepší zatemňující roleta není zeď. Tam, kde je mezera mezi roletou a zdí, samozřejmě nějaké světlo pronikat bude. Pásky neprůsvitné látky rovněž nejsou přitisknuty přímo jeden na druhý, a nějaká mezera mezi nimi tak být musí. I zde tedy může z části pronikat světlo. Nejedná se však o přímé sluneční paprsky. Pokud by přímé sluneční paprsky procházely, je potřeba mírně posunout úhel otevření rolet. 

I tak rolety Den a noc Fexi na trhu představují tu největší možnou míru zatemnění. Dokonce i běžné žaluzie, které jsou z neprůhledného hliníku, propouštějí více světla než blackout rolety Den a noc Fexi. Pro naprosté zatemnění ideálně zkombinujte vnitřní Blackout rolety Den a noc Fexi s venkovními roletami

A i když platí, že světlejší látky méně zatemňují, v řadě látek, označených jako Blackout, jsou i přírodní a světlé odstíny – pískovec, světle šedá, či béžová, jejichž míra zatemnění je více než skvělá. 

clanek_005

Odstíny Blackout rolet 

Jelikož se ve Fexi snažíme nabídnout zákazníkům skutečně neomezenou škálu nabízených barev, i mezi Blackout roletami si ty pravé do interiéru svého domu najde zaručeně úplně každý. 

Konkrétně si tedy můžete Blackout rolety pořídit například v pískovém, béžovém, hnědém či černém odstínu. 

Vzorky až k Vám domů pro snazší výběr zcela zdarma

A jestliže si nejste jisti, jaké konkrétní Blackout rolety Den a noc Fexi si máte pořídit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo u Vás doma. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.