Blackout rolety Den a noc – praktické a zatemňující

Světla pouličních lamp, sledování televize, práce na směny nebo okna přímo do ulice. Tyto a mnohé další důvody vedou denně spoustu lidí k hledání způsobu, jak co možná nejlépe zatemnit svá okna. Vějíř možností se zdá být široce rozevřen, ale my Vám nabízíme jednoznačně nejlepší řešení z  řady rolet Den a noc  - zatemňovací rolety Den a noc ve variantě blackout.

clanek_001

Ptáte se, proč se rozhodnout pro zatemňující rolety, a ne klasické závěsy? Odpověď je prostá. Závěsy z dostatečně nepropustné látky sice okno zatemní, ale nedávají nám možnost regulace průniku denního světla

Zatemňující rolety blackout tohle ale dokáží! A kromě toho jsou naše rolety unikátní designovou záležitostí. 

Jak blackout rolety Den a noc fungují? 

Jednoduše. Roleta má dvě vrstvy látky, na kterých se střídají průhledné a neprůhledné pruhy. Pomocí ovládacího mechanismu pak můžeme libovolně regulovat množství světla pronikajícího do místnosti, což si můžete vyzkoušet na našem interaktivním modelu.

Pokud právě vstáváme, necháme nepropustné pruhy látky v zákrytu a do interiéru se nám dostane potřebné množství denního světla. Pokud toužíme po denním světle, ale současně chceme soukromí, stačí, když se nepropustné pruhy překrývají jen lehce. A když se ukládáme ke spánku, zatemníme si místnost úplně. Jednoduchý systém umožňuje snadnou manipulaci.

clanek_002

Jak se liší blackout rolety od klasických rolet?

Úrovní zatemnění. Zatemňovací pruhy látky rolety blackout nepropouštějí světlo a jsou pro sluneční paprsky neprostupné. Vždy je ale samozřejmě nutné počítat s tím, že se jedná o roletu, která hermeticky neobepíná okno. Tu a tam může nějaký paprsek dovnitř proniknout. 

Pokud ale porovnáme klasické rolety s blackout roletami Den a noc, jednoznačně dospějeme k závěru, že v tomto ohledu blackout rolety vítězí. Nepropustná látka je totiž skutečně neprůsvitná. 

Pro člověka toužícího po tmě jsou tyto rolety rozhodně nejlepší volbou. Díky principu, na kterém fungují, můžete ale kdykoliv hravě vpustit dovnitř tolik světla, kolik jen budete potřebovat.

Designové provedení

Další předností zatemňujících rolet Den a noc v provedení blackout je luxusní vzhled. V případě zatemňování oken je mnohdy velmi nesnadné najít řešení, které je jednak praktické a jednak vkusně doplňuje interiér. 

Tyto rolety Vám tak nejen dopřejí dostatek soukromí a jednoduchou regulaci světla, ale budou také apartním doplňkem Vaší domácnosti.

Když jen design nestačí

Ano. Kvalitní provedení je jedna věc, ale každá domácnost je přeci jen laděna do jiné barvy a stylu. I s tímto samozřejmě počítáme a našim zákazníkům nabízíme blackout zatemňující rolety v široké paletě barev.

Při výběru se tak můžete rozhodnout podle rámů Vašich oken, barvy stěn, nábytku nebo jednoduše podle osobních preferencí. Barevná provedení blackout rolet jsou laděna do příjemných tónů a vybírat můžete z těchto variant:

  • pšenice
  • písková
  • béžová
  • oříšek
  • skořice
  • hnědé uhlí
  • břidlicová
  • šedý melír
  • antracit

Nebojte se volit Vámi oblíbenou barvu

Když toužíme po opravdové tmě, jdou mnohdy barevné preference stranou. Logika káže, že tmavší roleta se vždy postará o vyšší míru zatemnění. Ano, tímto se lze skutečně řídit. Ačkoliv se všechny barvy starají o dostatečné zastínění, určitě platí, že čím tmavší látku si pořídíte, tím větší tmu Vám zaručí.  Nicméně o kvalitní zatemnění se starají i světlejší odstíny. Proto také tuto variantu nazýváme blackout – zatemnění.

Jak je možné, že jsou rolety blackout nepropustné i v případě světlých odstínů? Odpověď je prostá. Uvnitř každého zatemňovacího pruhu se totiž nachází vrstva látky navíc. To znamená, že i když nám okna zdobí písková roleta, dokáže místnost skutečně zahalit do tmy.

V neposlední řadě napomáhá k efektivní regulaci světla gramáž vybrané látky. Čím vyšší gramáž, tím větší nepropustnost. Látku vysoké kvality mají všechny rolety v úpravě blackout. 

Pokud byste ale v řadách rolet Den a noc hledali co možná největší zatemnění, určitě by Vám neměla uniknout roleta Den a noc Nature magnum temná ocel (AA 3340). Jednak se v této řadě jedná o látku největší gramáže a současně jsou zatemňovací pruhy výrazně širší než pruhy průhledné.  

No a co když jste si zamilovali dvě barvy a pořád nevíte, která barva se k Vám bude lépe hodit? Ano, i to se někdy stává a člověk se jen těžko dokáže rozhodnout, aniž by výrobek viděl na vlastní oči. Kupování rolet přes internet není jednoduchou záležitostí, a proto jsme mysleli i na tohle. Náš e-shop umožňuje zaslání až 8 vzorků rolet zdarma. Bude se Vám tak lépe vybírat nejen úroveň zatemnění, ale i samotná barva, která Vám tak může ještě lépe doplnit interiér. 

Jaká kazeta je vhodná?

Jak již výše uvedené informace naznačují, zatemňovací rolety Den a noc blackout jsou robustnější než naše klasické rolety, ale vybírat samozřejmě můžete z klasické nabídky kazet:

  • otevřená
  • POLO
  • MAXI

Důležité je ale uvážit, jak velkou plochu zatemňujete. Pokud je roleta široká, je třeba vzít do úvahy gramáž látky a z toho vyplývající váhu rolety. Ačkoliv rozdíl není až tak velký, v případě širší rolety je vždy lepší volit POLO nebo MAXI kazetu, a to pro zajištění větší stability a kvality ukotvení.

Výběr kazety Vám ale nemusí dělat starost. Náš e-shop Vám s výběrem pomůže.

Jaký si mohu vybrat rozměr?

Další otázka, která Vás možná napadne, je, v jaké velikosti si můžete rolety pořídit. Zatemňovací rolety Den a noc blackout jsou dostupné v několika rozměrech. Délka rolety může být 150, 220, po domluvě i 240 cm. Co se týče šířky, můžete si zvolit jakoukoliv šířku v rozpětí od 30 do 240 cm. 

Díky naší široké nabídce najdete vhodnou variantu pro každé okno. A to nejen správnou variantu rozměru, ale také vhodnou barvu. Tím ale uzpůsobení na míru nekončí. Mysleli jsme na každý detail.

Další komponenty přesně podle Vašich potřeb

Nezapomněli jsme ani na ovládací mechanismus. Záleží jen na Vás, zda si vyberete jeho umístění na pravé nebo levé straně. Kromě polohy mechanismu si můžete také vybrat jeho barvu. Nabídka doplňuje nabízené odstíny našich rolet. 

Podle velikosti rolety si také můžete vybrat délku šňůrky. Při délce rolety do 150 cm je délka šňůrky 100 cm, při délce do 220 cm je délka šňůrky 150 cm. V případě, že je Vaše okno kratší než jeden metr, stačí to uvést do poznámky v objednávce - připravíme Vám šňůrku potřebných parametrů.

clanek_003

Když pořád nemohu najít to, co potřebuji

Rozhodli jste se pro blackout zatemňující rolety, máte vybranou optimální barvu, ale nedokážete najít ten správný rozměr? Není třeba vybírat jiné rolety. Stačí nás kontaktovat a my jsme schopni Vám zajistit produkt přímo na míru Vašich potřeb.

Vyberte rozměr z nabídky, který je nejblíže tomu Vašemu, a poté do poznámky uveďte skutečné požadované parametry. Rozměr jsme schopni upravit nejen v případě rolet, ale také v případě šňůrky. Tu jsme rovněž schopni zpracovat dle Vašeho přání, a to v případě, že rolety pořizujete na menší okno.

Rolety dokáží být opravdu krásným doplňkem. Proto je důležité, aby do místnosti zapadly přesně podle Vašich představ.

Jak objednat správný rozměr

Prvním rozhodujícím faktorem je způsob, jakým rolety upevníte. Od umístění se totiž odvíjí i odlišný způsob měření. Existují celkem tři typy uchycení a z toho vyplývající způsob měření:

  • Zavěšení a vrtání na okno – pokud má Vaše okno na výšku 50 až 150 cm (okno měříme od horního rámu po spodní rám okna - celé otevírací křídlo), volte roletu o rozměru 150 cm. Při rozměru 150–220 cm volte roletu 220 cm. Přebytek rolety zůstane navinutý a ničemu nepřekáží. Co se týče šířky rolety, změříme celkovou šířku skla včetně rámovacích lišt. Látka musí mít přesah přes sklo, ale nesmí narazit do kliky. 
  • Vrtání do zdi nad okno – v tomto případě měříme výšku celého výklenku, ke které připočítáme 10 cm navíc. Pro 50–140 cm tedy volíme 150 cm velikost rolety, roletu o délce 220 cm pro výklenek, který měří nejvýše 210 cm. Stejný postup pak uplatníme u šířky – tj. šířka výklenku + přesah.
  • Vrtání do stropu výklenku – zde jednoduše naměříme přesnou výšku výklenku, po změření šířky ale od výsledku odečteme 5 cm. Celá roleta totiž bude o 5 cm širší než látka, což znamená, že by se nám pak do výklenku nevešla.

Pokud Vám rozměry nevyhovují, kontaktujte nás a my Vám rádi připravíme rolety přímo dle Vašich potřeb a poradíme s každou nejasností. Pokud máte obavy, že nedokážete své požadavky jasně specifikovat, nevadí. Stačí, když nám své okno jednoduše vyfotíte a my Vám rádi pomůžeme.

Jak na montáž a uchycení rolet?

Předností našich rolet je jednoznačně to, že přicházejí již smontované. Není tedy potřeba je pracně dávat dohromady a můžete rovnou přistoupit k jejich uchycení. Instalace rolet je velice rychlou záležitostí a pro její usnadnění naleznete na našich stránkách textový i obrázkový návod, jak správně roletu upevnit, a to přesně podle typu ukotvení, které jste si vybrali.

Proč se rozhodnout právě pro zatemňující roletu Den a noc Nature blackout? 

V naší nabídce naleznete nepřeberné množství rolet nabízejících nízké, střední i vysoké zatemnění. Pokud se rozhodujete pro řadu Den a noc, určitě nepřehlédněte rolety v úpravě blackout. V otázce zastínění jsou v této řadě rozhodně tou nejlepší volbou.

Hodí se do ložnice, dětského pokoje, prostě kamkoliv, kde potřebujeme pořádnou tmu na spaní. 

Můžete si je ale samozřejmě pořídit do jakékoliv místnosti. Kromě vysokého stupně zatemnění dokáží též jedním pohybem vpustit do místnosti tolik světla, kolik jen potřebujete pro každodenní činnosti.

Zatemňující rolety Den a noc z látek Nature blackout skrývají uvnitř zatemňovacích pruhů extra vrstvu, která se stará o jejich nepropustnost. Kromě toho je tato látka o vysoké gramáži nabízena hned v několika barevných variantách. Pokud si nebudete při výběru barvy jisti, můžete požádat až o osm vzorků látky zdarma. 

V případě rozměrů rolety můžete vybírat také z několika alternativ. Jestliže máte nějaké požadavky na atypický rozměr, neváhejte se na nás obrátit, mnoho věcí dokážeme vyřešit přímo dle Vašich potřeb.

Specifikace látky Nature blackout a zatemňujících rolet Den a noc - blackout

  • šířka zatemňovacího pruhu: 7,5 cm
  • šířka průsvitného pruhu: 5,3 cm
  • materiál: polyester
  • gramáž: 172g/m
  • několik barevných provedení (možnost objednání 8 vzorků zdarma)
  • stabilní mechanismus a kvalitní provedení
  • blesková instalace (díky skutečnosti, že přichází již složené)
  • více možností upevnění 
  • praktické a designové řešení 
  • doručení do 10 dnů

Pokud uvažujete nad zakoupením zatemňujících rolet firmy FEXI, neváhejte. Nákupu našich rolet nebudete litovat. Nabízíme skutečně nekompromisní kvalitu a jedinečný design.