5 výhod rolet Den a noc

Pokud chcete vylepšit styl a funkčnost svého domu či bytu, jsou okenní rolety jedním z nejdůležitějších designových prvků. Rolety Den a noc, nazývané také rolety duo či twin, mají co nabídnout z hlediska atraktivity i neuvěřitelné flexibility.

clanek_001

Jak rolety Den a noc fungují?

Konstrukce rolet Den a noc je podobná jako u normálních stahovacích rolet – látka se vysouvá a zasouvá do kazety umístěné nad oknem.  Stínění tedy zajišťuje látka různých vzorů, barev a průsvitnosti, která reguluje množství procházejícího světla. Látka rolety nevisí jen tak ve vzduchu, ale je vedena silonovými lanky, které zajišťují určitou stabilitu celé rolety i v mírném větru. Samozřejmě, že při větším větru může někdy roleta narážet do rámu okna. Ovšem pokud otevřete okno na ventilaci, roleta zůstane na okně a neprověsí se do místnosti.

Rolety Den a noc se také inspirují žaluziemi. Skládají se totiž také z jednotlivých „lamel“. Jsou to ale pruhy látky. Střídá se plně průhledná síťka s nějakou více či méně průsvitnou látkou různých barev či vzorů. Stejně jako u žaluzií, i u rolet Den a noc se můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru a tím okno zcela odkrýt, případně stažení až dolů a okno zakrýt. Nicméně rozdíl mezi žaluziemi a roletami noc a den tu přeci jen je.

Při stažených žaluziích regulujeme průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují nastavit výšku mezery, přes kterou dovolíte světlu procházet.

Kontrola nad průchodem slunečního světla

Největší výhodou rolet Den a noc je široká škála nastavení množství slunečního světla, které okny proniká dovnitř místnosti.

Například vytvoříte úplnou tmu pro ideální podmínky k nerušenému spánku nebo i k odpolednímu odpočinku. Pokud Vám jde o co největší tmu, doporučujeme použít rolety s vysokým stupněm zatemnění nebo přímo rolety z řady Blackout. Jsou vyrobeny ze silnějších typů látek a většinou mají tmavší odstíny.

clanek_002

Během dne lze rolety buď úplně, nebo částečně vytáhnout, a zakrývat jen horní část okna. Navíc lze pomocí nastavení pozic průhledné a neprůhledné části rolet dovolit slunečním paprskům částečně pronikat i při stažených roletách. S roletami Den a noc máte prostě vždy právě tolik světla, kolik potřebujete pro spánek, čtení nebo práci. 

Zajištění soukromí

Pokud bydlíte v blízkosti sousedů nebo máte velká okna do ulice, nemáte skutečné soukromí. Rolety Den a noc jsou vynikajícím řešením, které Vám pomůže zachovat si soukromí, zejména během dne, kdy si chcete užívat přirozeného světla, ale bez zvědavých pohledů okolojdoucích.

Průhledné proužky rolety jsou navrženy tak, aby umožňovaly průchod slunečního světla a zároveň poskytovaly výhled skrze okno ven. Přičemž stále fungují jako účinná bariéra, která brání cizím osobám v pohledu dovnitř. 

Multifunkční rolety

Rolety Den a noc jsou navrženy tak, aby optimalizovaly fungování Vašeho domova po celý rok a umožnily Vám pohodlně si užít svůj životní prostor. Jedním z důvodů, proč jsou duo rolety tak populární, je to, že všechny látky mají materiál ošetřený speciální antistatickou vrstvou proti usazování prachu. 

Rolety Den a noc také pomáhají domácnostem stát se energeticky efektivnějšími a pohodlnějšími, protože materiál rolet poskytuje další vrstvu izolace, díky níž je Vám v zimě tepleji a v létě chladněji.

Atraktivní a elegantní rolety

Spolu s všestranností a vysokou funkčností jsou dvojité rolety velmi stylovou možností zakrytí oken. Ve FEXI máme na výběr širokou škálu barev, vzorů, textur a typů látek. Ať už dáváte přednost neutrálním tónům nebo barevnějšímu přístupu, máme možnosti, jak vytvořit dokonalý vzhled. Rolety den a noc od FEXI se hodí k jakémukoliv dekoru, nábytku či doplňkům, a dokonce se budou perfektně kombinovat se závěsy, které možná doma máte.

clanek_003

Odolné a snadno použitelné

Všechny naše rolety jsou vyráběny na míru v našem servisním centru. Jsou vždy vyrobeny z kvalitních materiálů, včetně robustní tkaniny a systému výztuže zad. Jde o zadní vodící lištu, která je vždy sešroubovaná s dalšími komponenty. Díky tomu je celá roleta pevnější.

Rolety se snadno čistí a jsou navrženy tak, aby sloužily mnoho dalších let. 

Máme možnost rozhodnout se pro ovládání žaluzií ručně pomocí řetízku nebo dálkovým ovládáním, ale oba způsoby jsou velmi jednoduché. Rolety FEXI jsou velmi nenáročné na údržbu a provoz v jakékoliv domácnosti či kanceláři.

Rolety Den a noc Vám prostě nabízejí vysokou funkčnost a skvělý vzhled. Společně se skutečností, že každou roletu před odesláním nejdříve složíme a s naším dokonalým zákaznickým servisem, jsou rolety Den a noc od FEXI tou pravou volbou pro stínění Vašeho domova.