5 důvodů pro rolety den a noc

Léto je za námi a Vy jste možná zjistili, že klasické rolety neposkytují takový komfort, jaký od moderního zastínění očekáváte: kovové lamely akumulují teplo, které pak vyzařují do místnosti, jednou vybraná barva už nelze snadno změnit, a když se třeba nějaká lamela zlomí či ohne, její výměna je tak složitá, že se raději rozhodnete ji tolerovat.

Možná už přišel čas na výměnu žaluzií za rolety Den a noc.

Rolety Den a noc nejsou možná ještě tak rozšířené jako klasické žaluzie, počet spokojených majitelů  však neustále roste. Jejich hlavní předností je, že nabízejí elegantnější a plynulejší stínění a kombinují ty nejlepší výhody rolet a žaluzií, aniž by měly jakékoliv jejich nevýhody.

Posuďte sami:

Plynulé stínění

Rolety den a noc se zasouvají nebo vysouvají z kazety jako standardní rolety. Podobně jako žaluzie se svými lamelami jsou rolety den a noc tvořeny pruhy látky, které se střídavě překrývají a plynule regulují průchod světla.

Podobně jako běžné rolety, a koneckonců i žaluzie, můžete rolety den a noc stáhnout třeba jen do poloviny okna, takže spodní polovina okna nebude vůbec zastíněna. Horní polovina pak může být zastíněna úplně, nebo díky nastavení průhledných a neprůsvitných pruhů látky, může být nastavena různá úroveň průchodu světla.

Univerzální použití

Rolety den a noc lze použít na jakoukoliv zasklenou plochu – běžná okna v domácnostech či kancelářích, balkonové dveře, interiérové dveře se skleněnou výplní, do kuchyně, obýváku, ložnice i koupelny. Někteří lidé si je natolik oblíbili, že je používají i místo závěsů otevřených šaten, zakrývají s nimi police s potravinami či botník.

Rolety den a noc v kuchyni

Široká paleta barev a dekorů

Rolety den a noc, jako málokterý typ zastínění, slouží i jako dekorace bytu. Existují doslova tisíce látek, barev, odstínů, dekorů a vzorů. Nelze ani všechny na jednom e-shopu nabídnout, jelikož byste se ve výběru jen těžko orientovali.

E-shop fexi.cz nabízí 4 řady látek:

  • SILVER – základní barevné tóny, z látky Origin a Origin slim,
  • GOLD – v barvách přírody východního kontinentu, z látky Oriental,
  • PLATINUM – materiály navozující dojem přírodních motivů, z látky Nature a Nature slim,
  • DIAMOND – nejlepší a nejluxusnější materiály,  z látek Silk, Shine a Luxus nature.

vzorky

Bezpečnost i pro děti

Díky různým látkám pro výrobu rolet Den a noc je zajištěna vysoká bezpečnost při jejich používání. Můžete si vybrat látku vhodnou pro alergiky, látky se speciální povrchovou úpravou, které vytvoří bezpečnější pracovní i domácí prostředí, protože jsou nehořlavé.

Naše rolety splňují normy pro zajištění bezpečnosti dětí před uškrcením v nebezpečných smyčkách, které se mohou tvořit u ovládání vnitřních žaluzií a rolet pomocí řetízků. Aby si dítě nemohlo ublížit, vybavujeme řetízky našich rolet den a noc systémem pro přetržení. Při trochu větší zátěži se tedy řetízek přetrhne a potenciálně nebezpečná smyčka se uvolní.

Různé možnosti montáže

Jednou z největších výhod je, že kvůli montáži rolet Den a noc nemusíte objednávat servisního technika. Montáž zvládnete snadno sami. Fexi dodává rolety již smontované, na Vás tak bude jen jejich uchycení.

Jaké možnosti montáže máte?

  • Zavěšení na okno bez vrtání – na rám okna jen zavěsíte háčky a do nich upevníte kazetu rolety. Montáž je hotová doslova za pár minut. Ve stejném čase lze rolety sundat, například kvůli mytí oken. Lze provést pouze u otevřených kazet.
  • Vrtání do okna – k rámu okna se přivrtají úchyty, do kterých se usadí kazeta rolety. Montáž je jen o něco málo delší, ale opět bezproblémová. Sejmutí celé rolety je snadné – jen se vyjme z úchytů a kdykoli zase vsadí. Postup je vhodný pro všechny typy kazet.
  • Vrtání do zdi nebo do stropu – roleta je umístěna nezávisle na okenním rámu a může krýt celý okenní výklenek. Princip je ovšem stále stejný, jen úchyt pro usazení rolety je ve zdi či na stropě.

K těmto obecným výhodám rolet Den a noc si můžete ještě připočítat výhody, které Vám nabízí náš obchod. S roletami od Fexi Vám spokojenost můžeme garantovat.