5 důvodů, proč milujeme rolety Den a noc

Asi nebudete překvapeni, když se svěříme: rolety Den a noc opravdu milujeme. Co nás k tomu ale vede, když na trhu existují desítky druhů stínicí techniky? To jsou žaluzie, paravany, závěsy, jiné druhy rolet – rolety Den a noc se zdají být jen jedny z mnoha.

Máte také někdy pocit, že váš dům je trochu fádní a máte jen málo inspirace pro nějakou zásadnější změnu?

Nejste v tom sami!

To je celkem běžný pocit mnoha majitelů bytů. Je to mimochodem také jeden z důvodů, proč jsou televizní show, jejichž námětem je proměna bytu nebo domu, tak úspěšné. K tomu, abyste svůj interiér proměnili, však nezbytně nepotřebujete domů zvát specialistu a celý televizní štáb.

Pomocí několika chytrých tipů a rad můžete své interiérové ​​výzdobě snadno dát nový vzhled.

V tomto článku ukážeme, jak k takové proměně mohou přispět obyčejné rolety do oken Den a noc. Možná, že si je také zamilujete pro jejich jedinečné vlastnosti.

clanek_001_1

1. Rolety Den a noc jsou vynalézavé a jedinečné.

Správně vybraná roleta Den a noc umí vytvořit nádhernou atmosféru. Klasické rolety se stále ještě používají a horizontální žaluzie jsou pořád ještě nejpoužívanější stínicí technikou. Jde ale spíše o setrvačnost než o volbu toho nejlepšího, co by na trhu bylo k dispozici.

Rolety nebo žaluzie jsou známé již mnoho let, ale bohužel mají také své nevýhody. Vynález rolet Den a noc vnesl do světa interiérového stínění nový vítr. Spojují se v nich totiž výhody rolet a klasických žaluzií, přičemž jsou odstraněny jejich nevýhody.

Jak je to možné?

Díky unikátnímu a jednoduchému principu. Dvě vrstvy látky rolety den-noc Vám umožní určit jednoduchým pohybem ruky úroveň světla v místnosti. Tento efekt je možný díky průhledným a neprůhledným vodorovným pásům látky, které se plynule překrývají při posouvání rolety nahoru či dolů.

Tento systém umožňuje snadno určit úroveň jasu nebo zastínění v místnosti ať už pomocí řetízku nebo elektrického ovládání.

Během dne budete mít dostatek světla na čtení nebo práci. Večer přeměníte svůj obývací pokoj na pohodlnou relaxační místnost pro chvilku odpočinku.

2. Rolety Den a noc nabízejí tisíc a jednu možnost

Kromě snadného určení jasu v místnosti Vám roleta Den a noc poskytuje potřebné soukromí. Roletu je možné stáhnout buď až úplně dolů přes celé okno nebo ji nechat vytaženou a nebránit tak průchodu slunečních paprsků vůbec.

Je ale také možné velmi snadno stáhnout roletu do libovolné výšky a stínit třeba jen horní třetinu okna.

Velmi rychle tak můžete reagovat na neustálý pohyb slunce a zabránit tomu, aby Vás slunce obtěžovalo odrazem od televize nebo tabletu.

Od této chvíle si již nemusíte vybírat mezi zatemňovací nebo stínící roletou. Můžete mít obojí v jednom!

3. Rolety Den a noc se snadno udržují

Miláčku – na zítra dopoledne si nic neplánuj! Pomůžeš mi sundat záclony a závěsy a pověsíš mi čisté.“ Také tuto větu neradi slyšíte nebo říkáte? Sundat záclony a závěsy a po vyprání je opět pověsit, to může být opravdu projekt na celé dopoledne.

S roletami Den a noc je tomu konec! Už žádné sundávání, praní a věšení těžkých záclon. Sbohem také všem kbelíkům s mýdlovou vodou a postupnému čištění lamel žaluzií jednu po druhé.

Při navrhování rolet Den a noc totiž vzali konstruktéři v úvahu také jejich snadnou údržbu.

Pokud se rozhodnete pro 100% silnou a snadno udržovatelnou látku, jako je polyester, budete ji moci jen jednoduše občas vyčistit nějakým hadříkem.

Ale možná, že ani to ne, jelikož pokud rolety pravidelně vytahujete a zase spouštíte, oklepe se případný prach samotným jejich pohybem. Rolety Den a noc jsou tedy tak trochu samočistící. Teprve až když se na ně dostane nějaká jiná nečistota než prach, nastoupí jejich vyčištění.

Ale jak už jsme řekli – žádné kýble s napěněným saponátem! Stačí jen lehce navlhčený kousek utěrky a po pár tazích je po všem! V čistém a příjemném interiéru můžete rychle pokračovat ve svých obvyklých činnostech.

4. Rolety Den a noc jsou ideální pro každý styl interiéru

Látky rolet Den a noc jsou k dispozici v mnoha barvách a povrchových úpravách, takže si najdou své místo v každém pokoji Vašeho domu. Rolety najdou uplatnění v obýváku, ložnici, v dětském pokoji nebo dokonce v koupelně.

Primárně jsou rolety určeny zejména na okna. Ale naši klienti nacházejí další uplatnění: 

  • rolety na balkonové dveře,
  • rolety na prosklené interiérové dveře,
  • rolety pro zakrytí otevřených policových dílů,
  • rolety pouze jako dekorace na stěnu.

Máte rádi čistý vzhled moderního interiéru? Vyberte si moderní černou nebo studenou bílou barvu rolety.

Dáváte přednost tradičnímu stylu, jako ve venkovském domě? S jemnými barvami, jako je béžová nebo šedá, vytvoříte útulnou atmosféru zcela kompatibilní s tímto stylem interiéru.

Protože si můžete rolety sestavit z těchto krásných látek, sami si určíte konečný styl Vašeho obývacího pokoje.

Objevte všechny naše nápady na našem webu nebo se poraďte s našimi odborníky online, aby se salon Vašich snů stal skutečností.

5. Rolety Den a noc jsou vhodné pro většinu modelů oken.

Ať už máte doma francouzská okna od podlahy ke stropu nebo posuvné dveře, můžete vše zakrýt jedním typem rolety – roletou Den a noc.

Máte několik okenních rámů vedle sebe? Jedna velká roleta Den a noc  přes všechna okna vytváří vytříbený efekt, zatímco několik rolet Den a noc vytváří útulnou atmosféru.

Kromě toho jsou vodorovné pásy denních rolet k dispozici v několika šířkách. Respektive když roleta visí, řekli bychom v několika výškách.

Máte vysoká francouzská okna?

Rolety Den a noc dodáváme i ve výšce 220 cm a lze je snadno namontovat i na ta nejvyšší okna. Tento typ rolety je proto vhodný jak pro malé obývací pokoje, tak i pro velké kanceláře.

Ať je váš styl interiéru jakýkoli, s roletou Den a noc budete mít vždy dostatek soukromí a světla s elegantním provedením pro Váš obývací pokoj.

Chcete profesionální radu při výběru denních nočních rolet?

Náš tým online odborníků je tu, aby Vám pomohl. Prozkoumejte naše webové stránky a kontaktujte nás ještě dnes pro další informace.

Zasloužíte si moderní a útulný domov!