Ovládněte světlo ve svých domovech pomocí rolet Den a noc

Věděli jste, že k tomu, aby se Vám u sebe doma žilo skutečně dobře a cítili jste se zde maximálně komfortně, je třeba v interiéru vytvořit naprosto perfektní světelné podmínky? Tedy zabránit průchodu ostrých paprsků, ale zároveň nebránit průniku příjemného denního světla? S tím vším Vám mohou pomoci rolety Den a noc Fexi, jejichž popularita během posledních let značně vzrostla.

clanek_001

Rovnováha mezi pracovním a soukromým životem

Za poslední roky se zřejmě většině z nás zcela změnila rovnováha mezi pracovním a soukromým životem. Covidová pandemie mnohé z nás přinutila začít pracovat či studovat z domova, který se tak rázem stal zcela multifunkčním prostorem. Kuchyň se proměnila ve studovnu, ložnice v pracovnu, z obývacího pokoje se stalo fitness centrum, z dětského pokoje celodenní herna a z koupelny jediné místo, kde máte alespoň chvilku jen pro sebe. A i když se situace poslední měsíce značně zlepšila, mnozí z nás zůstali doma i nadále. Z bytu nebo domu, odkud jsme ráno odcházeli a k večeru se vraceli, je náhle místo, kde jsme téměř pořád. A je tak třeba tomu spoustu věcí přizpůsobit. Například regulaci světla

Pokud tedy Vaše ložnice již neslouží pouze k odpočinku, ale například se z ní částečně stala Vaše kancelář a k večeru si zde chodíte zacvičit jógu, je velmi důležité, abyste v ní vytvořili perfektní světelné podmínky pro všechny tyto aktivity

Právě vhodné světelné podmínky jsou pro spokojený život zcela klíčové. Toho jsme si vědomi i my ve Fexi, a tak Vám přinášíme skutečně pestrou nabídku rolet Den a noc, které do interiéru propouští požadované množství potřebného denního světla, příjemně regulují ostré paprsky slunce, a během chvilky se přitom dají prakticky zcela zatemnit. Navíc Váš domov chrání před zvědavými pohledy kolemjdoucích, a vytvářejí v něm tak dostatek soukromí. 

clanek_002

Rolety Fexi pro spokojenější život

Co to přesně rolety Den a noc Fexi jsou? Jedná se o skvělou variantu regulace světla v interiéru, ve kterém chcete dosáhnout ideálních světelných podmínek. Rolety Den a noc fungují na principu překrývání průhledné a neprůhledné tkaniny. Látka je na roletách vždy dvojitá, díky čemuž můžete rolety zatáhnout tak, aby fungovaly jako plné látkové rolety. Nebo samozřejmě můžete jakkoliv využít střídání průhledného a neprůhledného pruhu. Rovněž je možné si roletu celou namotat do kazety. Kromě nadmíru uspokojivé stínící funkci plní rolety Fexi perfektně i tu designovou. Nabízíme Vám je totiž ve skutečně široké škále barev, aby si ten pravý odstín pro svůj domov u nás našel opravdu každý. 

Rozdíly mezi jednotlivými roletami Fexi jsou především v typu látky, její gramáži a v šířce a zpracování průhledného pruhu. Obecně však platí, že čím tmavší daná tkanina je, tím větší zastínění poskytne. Je ale důležité si uvědomit, že všechny látky rolet Den a noc částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete docílit, pokud si pořídíte rolety v tmavém odstínu nebo s vyšší gramáží. Vůbec největší míru zastínění poskytují rolety s označením Plné zatemnění.

Dle toho, jak určitá látka a materiál propouští světlo, se hodí do konkrétních místností. Aby tedy mohly rolety Den a noc vytvořit světelnou atmosféru v daných pokojích co možná nejlépe, je třeba se na výběr látek zaměřit opravdu pečlivě. 

Světlé rolety Den a noc

Čím je látka světlejší, tím více světla do interiéru propouští. Díky tomu se světlejší rolety Fexi hodí zejména do místností, které nechceme zcela zatemnit, ale jen v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální do kuchyní či obývacích pokojů

Není však ale vyloučeno, že ani zatemňující látka nemůže být světlá. V naší nabídce naleznete například krémové či šedé látky, jež dokáží místnost také značně zatemnit. Ty mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která slouží jako další překážka pro průchod světla. 

Tmavší rolety Den a noc

Tmavší rolety Fexi se naopak hodí do pokojů, které chceme co nejvíce zatemnit. Jsou tedy vhodné především do pokojů, kde spíme (do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty). Takové rolety jsou skutečně všestranné. Během dne mohou sloužit k příjemnému zastínění a večer je můžeme snadno zatemnit. 

Jestliže si ale nejste jisti, jaké rolety se k Vám domů budou nejlépe hodit, můžete si nechat zdarma zaslat až 8 vzorků, a vybrat si tak ten správný odstín v pohodlí svého domova. 

clanek_003

Regulace světla i dostatek soukromí

Proč jsou rolety Fexi tolik žádané a proč jejich obliba neustále stoupá obzvlášť v posledních letech? Benefitů, které nabízejí, je nespočet. Ovšem až tehdy, když si rolety Den a noc Fexi pořídíte, zjistíte, jak moc Vám vlastně doma chyběly. 

Častější potřeba regulace světla 

Jelikož od příchodu pandemie trávíme všichni doma mnohem více času, je zcela přirozené, že v průběhu dne upravujeme světelné podmínky hned několikrát. Zatímco dříve jsme rolety ráno roztáhli a večer zase zatáhli, nyní, když jsme doma celý den, si světlo přizpůsobujeme dle aktivit, které zrovna vykonáváme. Zatímco pro odpočinek vyžadujeme maximální zastínění, během práce naopak potřebujeme dostatek denního světla, ale minimum ostrých paprsků. Je proto skutečně důležité pořídit si takové interiérové zastínění, jež je vysoce kvalitní a snadno ovladatelné, aby brzy nedošlo vlivem častého používání k jeho opotřebení. 

Větší ochrana soukromí

Dalším důležitým požadavkem na rolety je vytvoření soukromí. Neboť být celý den doma s pocitem, že kdokoliv projde okolo našich oken může detailně vidět, co zrovna děláme, není rozhodně příjemné. Látka na roletách Den a noc je dvojitá, takže si díky ní vždy dokážete vykouzlit soukromí, i když třeba zrovna nepotřebujete interiér zcela zatemnit. A jelikož domov má být místem, kde se cítíme nejlépe, vytvoření soukromí je vskutku podstatné. 

Kromě pocitu soukromí je třeba svůj dům chránit před nežádoucími pohledy i z důvodu bezpečnosti. Nedávejte případným nezvaným hostům možnost si prohlédnout, jaké poklady doma skrýváte. 

Různé využití místností

Pokud si domů pořídíte například tmavé závěsy, máte pouze dvě možnosti – nechat je zcela roztažené, nebo zatažené. Což by Vám ve chvíli, kdy doma trávíte mnoho času, nemuselo vyhovovat. V průběhu dne totiž většinou nechceme mít závěsy zatažené, ale ostré sluneční paprsky nám mohou být nepříjemné a během léta mohou interiér zbytečně vyhřívat. Právě rolety Fexi však tento problém dokáží skvěle řešit. Můžete je snadno ovládat, a tak si během chvilky vždy světlo přizpůsobit tak, jak Vám zrovna vyhovuje. Zatímco dopoledne budete v obývacím pokoji pracovat na počítači, dejte lamely do takové polohy, aby se Vám světlo neodráželo v jeho monitoru, ale i tak do interiéru proniklo dostatek světla. Odpoledne, kdy se zde chystáte s dětmi psát domácí úkoly, můžete rolety zcela vytáhnout do kazety a večer je zase úplně zatemnit pro vytvoření dostatečného soukromí. 

clanek_004

Benefity denního světla v porovnání s umělým světlem

A proč je vlastně důležité se na regulaci přirozeného světla tolik zaměřovat a raději vše neřešit umělým světlem? Denní světlo je zcela nenahraditelné, a na lidský organismus má velmi pozitivní vliv. 

Umělé světlo je jednotvárné a nemá žádné blahodárné účinky. Je totiž skutečně prokázané, že dostatečné množství denního světla působí pozitivně nejen na psychiku dětí, ale i na psychiku dospělých. Díky tomu pak dokážeme mnohem lépe snášet každodenní povinnosti. Jsme méně podráždění, a naopak máme více energie. 

Denní světlo má příznivý vliv na lidský metabolismus, kosti, a dokonce i imunitu. Jestliže tedy též řešíte regulaci světla v interiéru, za ideální řešení se považuje takové zastínění, které lze snadno ovládat, a díky tomu jednoduše přizpůsobit míru zastínění dané světelnosti. Pořídit si tmavé závěsy a dostatek světla doma vytvářet pomocí umělého osvětlení opravdu není šťastné řešení.